Байряков: Дано след 4 г. да съм с едно стъпало по-нагоре

„Дано след 4 години да съм с едно стъпало по-нагоре, вече на стълбичката“, заяви Николай Байряков, който след 11-ия ден на игрите е най-успешният ни олимпиец в Рио.

Той завърши пети в категория до 85 кг на класическия стил. В спор за бронза националът отстъпи пред беларусина Хамзатов с 1:4.

В репешажите асът ни победи египтянинаАхмед Саад с 2:1 и почти веднага бе повикан отново на тепиха, вече в спор за отличието.

„Не ме слагаха сред фаворитите, но когато човек има своя ден и шанс и го използва правилно, нещата стават - заяви Байряков. - За жалост за бронза излязох почти веднага след последната ми среща, не успях да възстановя, но такива са „новите правила“ на Международната федерация (UWW). Явно са преценили, че на някои борци не им трябва почивка, защото моят съперник почиваше от обяд. Надявам се да  преразгледат това решение, все пак тук се решават съдби. Тук не е борба, тук е битка. Ако бях взел медал, нещата щяха да са по-различни.“

Николай Байряков (в синьо) посвети успеха на всички, които го подкрепяха. За петото място той ще получи 30 000 лв. от държавата.

Снимка КОСТАДИН АНДОНОВ

 

Коментари

Задължително поле