Бойко Борисов пристигна в Лондон за инвестиционния форум за Западните Балкани

Златна мечка и за родното кино от Берлин (ОБЗОР) В “Не ме докосвай” една от главните роли се изпълнява от Ирмена Чичикова, а копродуцент е Мартичка Божилова

Георги Първанов: Едно разследване на сделката с ЧЕЗ би дало повече информация

Премиерът Бойко Борисов с 10-годишна прогноза: Балканите ще са най-хубавото място за живеене Проекти за 30 млрд. евро ще променят региона, каза министър-председателят

109 банди разбити при акции на ГДБОП 860 обвинения след разследвания на антимафиотите

НС да даде зелена светлина за „Белене“ Партиите употребили за политически цели референдума за нова атомна централа

Съдът остави за постоянно в ареста съпрузите, обвинени за убийството в столичния квартал “Люлин”

Вижте акцентите от броя на “Труд” в понеделник, 26 февруари 2018

Русенец създаде една от най-бързо развиващите се компании в Силициевата долина

Двуметрови преспи блокират страната Комбинацията със студения арктичен въздух, който се спуска към Балканите от север, създават опасна обстановка на пътищата

Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер край бреговете на Япония

Бандити няма, но ги хващат

Фънки и Хилда Казасян жури в „Като две капки вода“

„Юнайтед“ би „Челси“, Жозе не трепна

Мария и Мегз заровиха томахавките След като получи приза за Попфолк идол на годината, Фики се прибра да отпразнува изписването на първородния му син

Балканско-европейско гурме В тоя ресторант с предястията трябва и да леят куршум против уплах

Карфиол с трюфел е като омар, завит във вратна пържола

Препоръчаха ми ресторант, нов бил и много добър, да съм погледнел менюто на страницата, страхотно, готвачът бил работил в Англия и т.н. Поглеждам менюто:

Крем супа от картофи с трюфел. Да сложиш трюфел на сварени и смлени картофи е почти толкова гениално, колкото да увиеш омар във вратна пържола. Тоя ако е бил в Англия, вероятно е карал присъда там, строг режим при това.

Салата от карфиол, броколи и стафиди. Сега, това с карфиолите и броколите е просто по-любезен начин да кажеш, че ще се напукаме със зеле. Кой слага грозде на зеле, бе? Ако те види баба ти, ще те пребие.

Салата от бейби зеленчуци и билков мус от сирене. Аз бебе на зеленчук не съм виждал, нито пък бременен зеленчук, та да дойде това бебе, но за тоя мус знам – изпопадалите парчета сирене, дето няма как да ги сервираш, ги намачкваш с чубрица, вероятни и извара, та да мязат на нещо. Не е зле, ако те мързи да готвиш.

Балканско къри с ориз. Тук съм пас, щото по Балканите открай време правят чудно къри, сред тях се открояват македонското, черногорското къри и кърито от Странджа Сакар. Любимо ястие на хайдути и св. Иван Рилски.

Бекон с млечен дресинг и нудли. Вие давате ли си сметка за какви неща говорим? Това е юфка, със сланина и мляко. Ако предложа това на майка ми, ще ме застреля на място.

Ризото от карфиол – тоя верно го помля това зеле.

Има и още, но спрях да гледам. В тоя ресторант с предястията трябва и да леят куршум против уплах. Иначе не мож изкара цялата вечер.

(във фейсбук)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Снимката на Кошлуков махнете
    И за тоз Идиот забравете

    Нашата Обетована Страна
    Да учи предлага,
    Но той Неук
    Йдиот остана…!!!

  2. не разбирам от какво толкова се е подразнил бай емил кошлука – ами като не ти се яде карфиол – не яж бе другарю! а ти се затюхкал, като че ли целият народ е тръгнал в тази кръчма да яде карфиол. хайде стига бе, има къде по важни въпроси, например – кой не скача е червен, кой не скача е червен… дай да ги видим тези не скачащи индивиди и 28 години след народната победа да ги накараме, какво си мислят те бе, ние ще скачаме, а те ще си стоят кротко. карфиолът е полезен за всички възрасти!

  3. Eмил Кошлуков е прав,това което е написал е точно.Има смелост да се опълчи срещу нескопосаните названия на обикновени или току-що измислени ястия,включая буламачи. С англоезични заглавия. И набързо измислени рецепти. Бравосъ,г-н Кошлуков!

  4. ми след кат поръчков дисидент на луканов беше президент – евроатлантик, защо не?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.