Дъното на Марианската падина чака нови гости (ИНФОГРАФИКА) Американец и англичанин ще картографират океанските дъна

Еманюел Макрон участва в церемония по полагане на венци пред мемориала на жертвите на войните

Андреа: Важното е, че България има успял спортист, а не кое е момичето до него

Създадоха най-голямата пощенска картичка в света върху ледник

Тереза Мей: Следващите седем дни от преговорите по Брекзит ще бъдат решаващи

Маркус Зьодер ще се кандидатира за поста председател на ХСС

Автомобилният секс ще зачести през следващите 20 години Повечето от "секс колите" ще бъдат със затъмнени стъкла

Стопанин на имот обгазен при опит да гаси горящата си къща Три жилища са горяли в Разградско, има сериозни щети

Най-вкусните ястия в Турция се въртят в Газиантеп Мозайките в древния град са от времената на Александър Македонски

Бенямин Нетаняху: Провеждането на предсрочни избори може да има катастрофални резултати

Нелегален превозвач, ползвал личното си „Ауди А4” за такси

Хиляди се събраха за откриването на коледния базар в румънския град Сибиу

Франк де Бур, легенда на холандския футбол, ексклузивно пред „Труд”: Куман и Стоичков бяха големите лидери на „Барса”

Сняг покри проходите, засега са отворени за движение

Трима убити и 15 ранени след нападение с граната в Индия

Балканско-европейско гурме В тоя ресторант с предястията трябва и да леят куршум против уплах

Карфиол с трюфел е като омар, завит във вратна пържола

Препоръчаха ми ресторант, нов бил и много добър, да съм погледнел менюто на страницата, страхотно, готвачът бил работил в Англия и т.н. Поглеждам менюто:

Крем супа от картофи с трюфел. Да сложиш трюфел на сварени и смлени картофи е почти толкова гениално, колкото да увиеш омар във вратна пържола. Тоя ако е бил в Англия, вероятно е карал присъда там, строг режим при това.

Салата от карфиол, броколи и стафиди. Сега, това с карфиолите и броколите е просто по-любезен начин да кажеш, че ще се напукаме със зеле. Кой слага грозде на зеле, бе? Ако те види баба ти, ще те пребие.

Салата от бейби зеленчуци и билков мус от сирене. Аз бебе на зеленчук не съм виждал, нито пък бременен зеленчук, та да дойде това бебе, но за тоя мус знам – изпопадалите парчета сирене, дето няма как да ги сервираш, ги намачкваш с чубрица, вероятни и извара, та да мязат на нещо. Не е зле, ако те мързи да готвиш.

Балканско къри с ориз. Тук съм пас, щото по Балканите открай време правят чудно къри, сред тях се открояват македонското, черногорското къри и кърито от Странджа Сакар. Любимо ястие на хайдути и св. Иван Рилски.

Бекон с млечен дресинг и нудли. Вие давате ли си сметка за какви неща говорим? Това е юфка, със сланина и мляко. Ако предложа това на майка ми, ще ме застреля на място.

Ризото от карфиол – тоя верно го помля това зеле.

Има и още, но спрях да гледам. В тоя ресторант с предястията трябва и да леят куршум против уплах. Иначе не мож изкара цялата вечер.

(във фейсбук)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Снимката на Кошлуков махнете
    И за тоз Идиот забравете

    Нашата Обетована Страна
    Да учи предлага,
    Но той Неук
    Йдиот остана…!!!

  2. не разбирам от какво толкова се е подразнил бай емил кошлука – ами като не ти се яде карфиол – не яж бе другарю! а ти се затюхкал, като че ли целият народ е тръгнал в тази кръчма да яде карфиол. хайде стига бе, има къде по важни въпроси, например – кой не скача е червен, кой не скача е червен… дай да ги видим тези не скачащи индивиди и 28 години след народната победа да ги накараме, какво си мислят те бе, ние ще скачаме, а те ще си стоят кротко. карфиолът е полезен за всички възрасти!

  3. Eмил Кошлуков е прав,това което е написал е точно.Има смелост да се опълчи срещу нескопосаните названия на обикновени или току-що измислени ястия,включая буламачи. С англоезични заглавия. И набързо измислени рецепти. Бравосъ,г-н Кошлуков!

  4. ми след кат поръчков дисидент на луканов беше президент – евроатлантик, защо не?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.