Балотаж в Разград, БСП води с 202 гласа

3 балотажа и 4 кмета от ДПС след първи тур в областта

Балотаж ще има в община Разград, след като двамата основни претенденти за кметското място са с разлика от 202 гласа от първия тур.

С по-голяма подкрепа е бившият кмет и настоящ депутат Денчо Бояджиев от БСП, който е получил 25,38 % от вота на избирателите.

Настоящият кмет от ГЕРБ д-р Валентин Василев е с 4 802 гласа, което е 24,36%.

Трети е кандидатът от ДПС д-р Левент Апти със 17,71%.

На втори тур ще избират кмет и в разградската община Кубрат, където Алкин Неби от ДПС спечели 46,22 %, а опонентът му от Земеделски народен съюз д-р Денислав Белинов взе 28,39%.

Същите две формации ще се явят на втори тур и в община Исперих. Бейсим Руфад от ЗНС има 37,33%, а Белгин Шукри от ДПС 40,47%.

В Самуил вече имат избран общински кмет и това е Джевдет Азис от ДПС с 63,75%. В Цар Калоян пак ще управлява ДПС и кметът Дауд Аляовлу, привлякъл 56,72% от вота. Най-висок резултат регистрира отново кметът на община Завет Ахтер Велиев, който печели със 70,43%. И в община Лозница изборите приключиха и Севгин Шукри остава на поста с 58,12% от вота на избирателите.

Явяването на ЗНС на местните избори в Разградско се дължи на издигнатите кандидати и листи, подкрепени от областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, който се опитва да разклати доминиращата позиция на ДПС в по-малките общини. В Разград пък подкрепя д-р Василев от ГЕРБ за втори мандат.

Коментари

Задължително поле