Балъков с договор за 1 година

FC Kaiserslautern's new coach Krassimir Balakov reacts during their German Bundesliga first division soccer match against SC Freiburg in Freiburg March 24, 2012. REUTERS/Alex Domanski (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER) DFL LIMITS USE OF IMAGES ON THE INTERNET TO 15 PICTURES DURING THE MATCH AND, PROHIBITS MOBILE (MMS) USE DURING AND UP TO 2 HOURS POST MATCH. FOR MORE INFORMATION CONTACT DFL

Красимир Балъков сменя официално във вторник на поста селекционер на националите бившия си съотборник от Четвъртите в света Петър Хубчев, който подаде оставка и почти сигурно ще поеме „Левски“. Договорът на Бала ще е за една година – до старта на Евро 2020, когато ще се изиграят и мачовете от новата Лига на нациите. В момента бившият магически халф води родния си „Етър“ и ще е на бараж за седмото място срещу „Славия“. Тази позиция осигурява плейоф за Лига Европа срещу третия от Първа професионална лига.

Още в началото на годината Балъков намекна, че в края на сезона ще се раздели с „Етър“. В кариерата си легендата е водил „Черноморец“, „Кайзерслаутерн“, „Грасхопърс“, „Санкт Гален“ и „Хайдук“. Бала има гарантирана същата месечна заплата като приемника си на поста – 25 000 лева, но е възможно днешният изпълком на БФС да гласува 20 % увеличение. Всички промени трябва да се официализират от ръководния орган, на чието заседание няма да присъства първият вицепрезидент на централата и отговорник за националния отбор Йордан Лечков. Той е по лични дела в Китай.

Балъков ще е едва третият герой от САЩ-94, който ще води националния отбор. Досега единствено Христо Стоичков и Хубчев от Пеневата чета в Щатите имаха това тежко и, както се оказа, неблагодарно предизвикателство.

Дебютът на Бала трябва да е на 7 юни като гост срещу Чехия. Три дни по-късно нашите приемат Косово. Още тази седмица треньорът трябва да разпрати повиквателни на футболистите, които играят в чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ