Банда плащала по 20 лв. на момчета да пласират дрога (обзор)

ГДБОП следили дилърите със специални разузнавателни средства

Действали в “Обеля”, “Връбница” и “Надежда”

Шестима мъже са обвинени за участие в престъпна група, която пласирала дрога в три столични квартала - “Обеля”, “Връбница” и “Надежда”. Петима от тях са задържани на 25 ноември при акция на ГДБОП и спецпрокуратурата. Шестият от бандата вече излежава присъда за наркотици в Софийския затвор.

От спецобвинението съобщиха, че бандата действала от март 2016 г. Тарторът Емил И. е осъждан два пъти за пласиране на дрога. Ползвал жилище под наем като склад за наркотици. В него са намерени близо 1,7 кг амфетамини в различни разфасовки, около 600 грама марихуана, както и хероин и кокаин под 10 кг. Открити са и прекурсори за производство на синтетична дрога.

В джобовете си Емил носел 10 000 лв. Според доказателствата тарторът често “наемал” за улични дилъри непълнолетни момчета, които му осигурявали оборот до 1000 лв. на ден, но получавали за услугата 20-30 лв. Непълнолетен е и един от задържаните при акцията. В дома на бабата на друг участник имало 133,14 г марихуана. Наркотици, разпределени в дози, са открити и у другите задържани.

При разследването са използвани СРС, разпитани са свидетели. Спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест за трима от обвинените. Един е пуснат под гаранция от 5000 лв., след като е направил самопризнания. На непълнолетния дилър е наложен надзор от Детска педагогическа стая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право