Баневи: Каратиста ни пали и тормози

“Имам политически врагове, които направиха всичко възможно да ни съсипят през последните седем-осем години”, обяви днес бизнесменът Николай Банев. Без да сочи конкретно име, той потвърди, че зад нападенията и палежите, включително и на седемте скъпи лимузини в кв. “Орландовци”, стои Димитър Спасов-Митко Каратиста, шеф на охранителната фирма “Делта гард”. Сред изгорелите коли е и “Майбах”, чиято застраховка изтекла три часа преди атентата.

“Този човек (Митко Каратиста - б.р.) е замесен в кражби в два от нашите заводи. Наряза машини и ги върна за скрап. Виждал съм го само за 10 минути, когато нахълта с хората си на “Русалка” с претенция, че му се дължат пари за нещо, което не е извършил”, поясни Банев. Той обясни, че е имал само един договор за охрана на ТЕЦ “Казанлък”, който прекратил след 13 дни. Последвал рекет за 500 000 лв. и заплахи с цинични есемеси към съпругата му.

Евгения Банева също се оплака от изнудване. “Ако иска, Плевнелиев може да ме покани за правосъден министър, защото аз съм човек, който като юрист е изпитал върху гърба си всички неуредици на законодателството в България”, каза бизнесдамата.

 

08_02

 

Димитър Спасов-Митко Каратиста: Банев да си озапти съпругата, вместо да се занимава с мен

„Знам откъде идва истинската омраза на Банев. Той иззлобя, когато разбра за откритите сексуални намеци на съпругата му към мен, на които изобщо не отговорих. По-добре да си я озапти, вместо да ме набеждава за какво ли не.” Това каза днес пред „Труд” Димитър Спасов, по прякор Митко Каратиста, съсобственик във фирмата „Делта гард”. „Вярно е, че имаме да получаваме пари от две бивши предприятия на Баневи, но тези суми се дължат от синдиците, защо трябва някой да притиска това семейство. Не изключвам палежите да си ги инициират сами, за да прикриват измами, източване на предприятия, фалшиви фалити и т.н. Запитайте се защо държат тези скъпи лимузини в скрит гараж. Според мен ги крият там или от лизингодателите, защото не плащат вноски, или от частни съдебни изпълнители, които ги търсят заради дългове, и т.н”, допълни Митко Каратиста.

Коментари

Задължително поле