Дуейн Джонсън „Скалата“ се ожени

Дете и младеж са в болница след катастрофа

Откриха болно от африканска чума прасе и над Перущица

Задържаха полицай, взел 850 лв. за да скрие призовка за превишена скорост до изтичане на давността

Повдигнаха обвинение на собственика на депото за отпадъци, запалили се под магистрала „Струма“

Меган и Хари замениха Испания с Франция

Президентът Радев назначи бивш лидер на младежкия СДС за началник на кабинета си Годините в синия комсомол липсват в разпространената от "Дондуков" 2 биография на Калоян Методиев

С 630 нови дървета обогати зелената среда Общината в Търговище

Две жени от Каварна станаха жертви на телефонни измами

Потушен е пожарът между софийските села Реброво и Владо Тричков

15-годишно момче е в болница със счупена челюст след побой в Добрич

„Росатом“ подаде заявление за стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на 7-годишното дете от Сотиря

Два нови социални центъра разкрива община Велико Търново Те ще подпомагат лица с психични разстройства и тежки множествени увреждания

Храните, които не подозирате, че може да съхранявате във фризера Сред тях са ядките, доматеното пюре и кафените зърна

Банките спечелиха 1,28 млрд. лв.

Банките спечелиха 1,28 млрд. лв. за единадесет месеца, показват данни на Българската народна банка (БНБ). Това е с 352 млн. лв. повече спрямо година по-рано.

Само за месец депозитите са се увеличили с цели 850 млн. лв. и в края на ноември възлизат на 77,7 млрд. лв. Повишението се дължи основно на новите влогове на фирми и домакинства, които нарастват съответно с 540 млн. лв. и 370 млн. лв. Повече депозити са отчетени и от сектор „Държавно управление“. Те нарастват с 38 млн. лв. спрямо октомври. Намаление с 45 млн. лв. има при влоговете на кредитни институции, а спестяванията на други финансови предприятия се стопяват с 54 млн. лв.

Кредитите, отпуснати на граждани и фирми, се повишават с 287 млн. лв. спрямо октомври. От тях 195 млн. лв. са заемите за нефинансови предприятия, а 92 млн. лв. за домакинства.

Статистиката показва, че от началото на годината трезорите са отписали кредити за 678 млн. лв. Една от причините е, че заради стрес тестовете и прегледа на активите родните банки бяха принудени да отпишат несъбираемите вземания.

Активите на банковата система нарастват през ноември 2016 г. с 1% до 91,5 млрд. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

  1. Аз не знам как ги ограбват? Банки има навсякъде и никой не те задължава да им ставаш клиент. Явно трябва да си финансово неграмотен(както са червените комунисти в цялото си), че да не знаеш какво е лихва и от какво печелят банките. То като ви чета излиянията с комент ми става ясно и че сте такива де. Банките ограбвали българина… ами те за това са банките… за това са заведенията …фабриките..магазините. Това е демокрацията – ако искаш копуваш и ако можеш печелиш. Като не можеш, се оплакваш и искаш чичо ти путя да мисли за теб. За това и в страни като Куба взимат по 20-30 долара заплата в Русия айде тя нали е по-развита взимат по 150 долара.

   1. Стрино petroha, лихвата не е продукт и ограбва човечеството. В нормалните държави сумата на парите по закон е установена и не се променя. Ако лихвата е средно 4% на година, то по тази логика с толкова трябва да расте паричната маса, но не, тя не расте, тогава кой плаща тази лихва и в чий джоб влиза тя? А сега си направи труда да сметнеш за колко години с такава лихва всичко в България ще стане собственост на банките. И какво мислиш, че ще направят банките с тези 1,3 млрд печалба, ще ги занесат на Кайманите или ще придобият собственост, а чия собственост? Нивата на Петкан, къщата на Драган и апартамента на Иван, нали?
    Много си проста стрино petroha

 1. Франко масонската мафия ограбва до последната стотинка българите, превръщайки България в колониален концлагер където и бежанци от война не желаят да живеят.

 2. Дааа.. при комунизма никой не ограбваше българите. Всички взимаха по 1000 евро пенсия, ходеха по почивки, пълниха кръчмите всеки празник…даже като не можеше да се реализира човек в страната си излизаше в чужбина. А сега тази демокрация лоша. Хората нямат шанс да се развиват, не те пускат да отидеш като не ти харесва в страната си и да си пробваш таланта,късмета, знанията в чужбина. Комунистът е свикнал само той да си печели, нищо, че Живков продаде дългът ни на Руските банки … А червените банки не печелят иначе. Въобще тролевизъм и вайкане.

  1. Ограбвали са и са го разпределяли да има за образование, здраве и ранно пенсиониране. Панимайш олигoфрен?

  2. При комунизма банките бяха държавни, лихвата беше минимална, но отиваше в полза на държавата и населението. Сега парите, банките и лихвите не са държавни, всички те отиват в частни джобове. Така богатите стават супербогати, а бедните супербедни и го наричат ДЕМОКРАЦИЯ.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.