Банскалии затварят пътя за Гърция в сряда, искат си втората кабинка

Банскалии са бесни от поведението на зелените рекетьори, които спъват развитието на курорта, и затова отново заявиха, че излизат на протест. Този път ще слязат от планината до пътя за Гърция и ще го затворят, докато не ги чуе държавата, че си искат втората кабинка. Това ще стане на 13 декември, около 18,30 часа местните хора възнамеряват да излязат на главен път Е-79 при разклона на Симитли и да спрат движението.

Банскалии ще бъдат подкрепени и от жители на Симитли и други градове от региона. Местните хора едва сдържат гнева си от лъжите, които псевдоекологични организации разпространяват по адрес на курорта Банско

В социалните мрежи се водят ожесточени спорове и обиди. Хората пишат във форумите, че недоумяват защо държавата продължава да прави реверанси на малка група рекетьори, които излагат страната ни в чужбина, рушат авторитета на градове като Банско, които с години съграждат курорта и влагат сърце , труд и време градът да стане още по-хубаво място за почивка и за живеене.

„Кой обича повече планината, тези дембелаци или ние дето и дедите ни са родени в този край и мислим за бъдещето на нашите деца, ние не искаме да рушим природата, защото тя е нашето богатство", пишат във форумите банскилии. След протеста в Симитли те стягат редиците и да заминат за столицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България