Банско вече с 80 см сняг

Банско вече е в последната фаза на подготовката за откриването на новия ски сезон. Празненствата са на 14 декември, а новият кмет Иван Кадев обеща да продължи политиката на предшествениците си по отношение на зимния туризъм.

„Ще надграждаме това, което към момента са постигнали всички управленци на община Банско – заяви Кадев. - Заедно с нашите партньори от туристическия бранш ще правим всичко, което е по силите ни, за да обезпечаваме един добър и силен туристически сезон. Имаме традиционно изградени взаимоотношения с „Юлен АД“, които ще продължим с оглед на подобряване на качеството на продукта, който осигуряваме за своите гости.“

Кадев добави, че общината ще приеме решението на ВАС относно изграждането на нова кабинкова линия, но ще продължи работата по изграждането на лифта и уплътняването на ски зоната.

В момента температурите в Банско са -8 градуса, а в горната част на пистата вече има над 80 см снежна покривка.

„Много студено, хубаво зимно време, добри температури за производство на сняг – заяви Иван Обрейков, маркетинг-директор на концесионера на ски зоната „Юлен“. - Сега целта ни е да вържем долните писти с по-горе, за да можем да отворим курорта. Цените ще ги обявим следващата седмица, тъй като още уточняваме договора с електроразпределителните доставчици.“

Марио Мат срещу Жирардели под Тодорка

Марио Мат и Марк Жирардели ще се срещнат за първи път на състезание под връх Тодорка. Двамата австрийци са легенди от различни епохи, като през 80-е и 90-е години Жирардели печели пет пъти големия кристален глобус с екипа на Люксембург, а Мат триумфира с олимпийска и две световни титли в слалома през новия век. Супер Марио ще получи апартамент в града, подобно на други световни звезди, идвали в Банско. Жирардели пък от години е почетен гражданин на Перлата на Пирин.

Двамата ще са лидери на отборите, които ще мерят сили в традиционното състезание „Карай с шампионите“ под връх Тодорка. В него ще могат да участват всички, които се запишат навреме сутринта на 14 декември.

Тържествата на Бъндеришка поляна включват и множество награди за посетителите, които ще търсят златни монети в лифта.

Коментари

Задължително поле