Банско в топ 25 на зимните курорти

Банско се нареди сред 25-те зимни топ дестинации на планетата и получи еквивалентната на „Оскар“ в киното статуетка от Академията на световните ски награди, която по традиция се провежда в Кицбюел, Австрия.

Това е второто престижно отличие за курорта в рамките на 3 дни след даденото му от Брюксел звание за европейски град на спорта за 2017-а.

Градът отново доказа, че е запазена марка, след като за четвърта поредна година бе обявен за ски курорт №1 на България от най-високата инстанция в туристическата индустрия.

„Банско може да се гордее, че спечели в годината с най-рекордния вот в 4-годишната история на конкурса“, заяви директорът на световните ски награди Сион Рапсън.

В продължилото 16 седмици онлайн гласуване участие взеха 1,6 млн. потребители, които определиха победителите в 4-те основни категории („Най-добър курорт“, „Най-добър хотел“, „Най-добър бутиков хотел“ и „Най-добро шале“) измежду номинации от 25 държави на 5 континента.

На церемонията по връчване на статуетките, чийто дизайн много напомня Световната купа по футбол, Банско бе представен от изпълнителния директор на концесионера „Юлен“ Мая Христоскова и маркетинг директора Иван Обрейков.

Банско даде още един лауреат. След като хеттрик в категорията за хотел записа най-старата и луксозна верига в Европа „Кемпински Гранд Арена“, сега призът отиде при „Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт“. При бутиковите хотели Банско нямаше номинация, а наградата взе „Алпин“ в Боровец. Пампорово се отчете с 4-тия връх при шалетата за „Вила Гела“.

Голямата награда за най-добър ски курорт в света за 3-ти път спечели легендарният френски Вал Торенс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България