Банско готви минисветовно по сноуборд

В малко световно първенство по сноуборд ще се превърнат стартовете от Световната купа от 2 до 5 февруари в Банско. Най-престижната верига в набиращия популярност зимен спорт идва за първи път в България. А също така за първи път един зимен център ще приеме толкова много състезания наведнъж. Така носителят на Големия кристален глобус Радослав Янков ще брани отличието си и пред родна публика, което ще е пикът на зимата в пиринския курорт.

„Оказаха ни тази чест най-вече благодарение на феноменалния успех на Радо - заяви президентът на Българската ски федерация Цеко Минев. - Малко ще ни е трудно, но се надявам с опита, който натрупа федерацията в последните години, да успеем.“

От централата твърдят, че подготовката върви по план. На старт се очаква да застанат над 200 състезатели - най-добрите в своите дисциплини. Ще има бордъркрос на мъже и жени, където ще се изявява Александра Жекова, а Янков и съперниците му ще се състезават в паралелен слалом и паралелен гигантски слалом.

Състезанията ще се излъчват по телевизиите из цял свят, но ще са по-удобни за гледане на място заради особения терен, на който са разположени двете трасета.

„Мястото на състезанията е изключително удобно и позволява трасетата да са така ситуирани, че да имат една и съща финална зона - твърди Виктор Жеков, който е част от екипа по подготовката. - Това ще е изключително удобно за публиката, която ще може да наблюдава целия етап без скрити участъци и да оцени напълно красотата на нашия спорт.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт