Удължават срока за касовите апарати (обзор) Софтуерът за управление на продажбите трябва да бъде подменен до 30 септември

Започна възпоменателната церемония по повод 146 години от обесването на Васил Левски пред паметника му в София

Във ФИС доволни от пистата и времето в Банско

Близо 350 000 зрители гледаха първия епизод на „Денят на бащата“

След ареста на банкерката в Нова Загора: Земеделец се оплака, че са му били откраднати 200 000 лева

Станимира за трети път с купа „Странджа“

„Доверие“ купи банка в Молдова

Вижте пачките от фалшиви телкови решения във Варна (СНИМКИ и ВИДЕО)

Лавров: Целта на САЩ е да разцепят Сирия и да създадат псевдодържава

„Лудогорец“ с гаф и срещу „Ботев“ (Пд)

Стотици се поклониха пред Апостола в Шумен

12 големи компании искат да строят 10,4 км от „Струма“ Поръчката е за част от новия магистрален път в посока София през Кресненското дефиле

Надраскаха със свастики еврейски гробища във Франция

„Левски“ на дълг от лиценза

Отборът на „Левски“ почете паметта на Апостола (СНИМКИ)

Банско е партньор на турския Ерзурум по европроект в сферата на зимния туризъм

 

В първия месец от годината, кметът на Банско Георги Икономов подписа договор за изпълняване на съвместен проект между Община Ерзурум, Турция и Община Банско с наименование „Сътрудничество за природосъобразен зимен туризъм“. Бенефициент е турската община в рамките на мярка „Побратимяване на градове от Турция и градове от ЕС“, а срокът за изпълнение на дейностите е една година. Ерзурум, както Банско е популярен зимен курорт в южната ни съседка, който също е домакинствал кръгове от Световната купа по ски.

„Ерзурум ни покани да се включим като техни партньори в европейската програма, с желанието Банско да сподели своите добри практики в сверата на зимния туризъм. Въпреки че турската община е много по-голяма от нашата, Банско има какво да сподели за своето развитие като един от предпочитаните курорти в Европа“ бе коментарът на Икономов по повод старта на проекта.

Неговата основна задача е да бъде извършен задълбочен анализ за възможностите за внедряване на соларните системи като алтернативен източник на възобновяема енергия. За целта турската община ще наеме агенция за енергийни проучвания, която ще изготви специализирани доклади за двата курорта, отчитайки съотношението разходи – ползи, социалният ефект, както и периода за възвръщаемост на инвестициите.

Двете общини ще си разменят срещи, с които ще насочат общественото внимание върху възобновяемите източници на енергия като алтернативи, запазващи качеството на въздуха и околната среда. Освен тях, позитивната кампания за популяризиране на еко енергията ще премине и през провеждането на ски състезания в Банско и Ерзурум. С успешното изпълнение на проекта двата града ще се побратимят, за да продължат сътрудничеството си и в други сфери от живота.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.