Банско и Стара Загора са Град на спорта за Европа

Банско и Стара Загора получиха висока оценка от организацията ACES Europe, която отговаря за избирането на спортните столици на Европа. Експертите от оценителната комисия обявиха Стара Загора за Град на спорта, а Банско – за Малък град на спорта за 2017 г. Решението е основано на възможностите и намеренията на градовете в областта на подобряване качеството на живот, съдействане за доброто здраве и интеграцията на отделните социални общности със средствата на спорта. Сертификатите бяха връчени на специална церемония в Брюксел.
„Спортът е важен не само като здравословен начин на живот, но и като обединител на нациите – заяви Андрей Ковачев, председател на Консултативната група на ACES Europe. – Горд съм, че Стара Загора и Банско се присъединяват към отличените градове в Европа, а София ще бъде Европейска столица на спорта през 2018 г. Елате в българската столица, за да видите с очите си уникалната комбинация на град в планината и планина в града.“
ACES Europe даде отлична оценка на София в подготовката за Европейска столица на спорта през 2018 г. Инициативата бе представена в двуминутно видео, посрещнато с аплодисменти.
„Темповете, с които София се подготвя, са впечатляващи – обяви президентът на организацията Джан Франческо Лупатели. – Можем да кажем, че в това отношение България е сред отличниците в сравнение с всички досегашни световно известни градове.“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Дано все повече български градове получават такива отличия! Браво!

  2. Банско със сигурност си заслужава наградата, ама за Стара Загора не знам

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.