Банско отново е курорт №1 в България

Банско отново се доказа като запазена марка, след като за шеста поредна година бе обявен за курорт №1 на България. Еквивалентната на „Оскар“ в киното статуетка бе присъдена от Академията на Световните ски награди. Това стана по традиция на червения килим в хотел в Кицбюел в австрийските Алпи, нареждайки се сред 26-те най-добри дестинации на планетата. В 16-седмичната онлайн надпревара, която се проведе от първия петък на юни до последния ден на астрономическото лято – 22 септември, участваха 208 локации от 5 континента. В гласуването на сайта Worldskiawards.com се включиха над 2 млн. души (клиенти и професионалисти) от повече от 143 държави. Това превърна допитването в най-голямото в бранша и едно от най-мащабните.

„За нас е истинска чест и гордост, че спечелихме с рекорден вот“, заявиха под аплодисментите на присъстващите изпълнителният директор на концесионера „Юлен“ - Мая Христоскова, и маркетинг директорът Иван Обрейков. Както и миналата година, когато излязоха под прожекторите с народни носии, и сега представителите на ски зоната под връх Тодорка бяха най-атрактивни и единствени от всички победители се появиха еднакво облечени, а за случая избраха снежнобели ризи и филцови шапки. За цвят и като всепризнат моден естет Иван Обрейков се открояваше със сиво сако и зелена папийонка.

Банско направи петия си златен дубъл в историята на тези награди, тъй като в категорията за най-добър хотел у нас титлата отиде във витрината на „Кемпински Гранд Арена“.

Курортът е сред едва 8-те места на планетата с пълен комплект от 6 приза от 6-те издания на Световните ски награди. 10-хилядното градче е на върха на класацията от 2013-а досега.

Коментари

Задължително поле