Банско отново е №1 в ските

Банско отново е ски курорт №1 у нас, показа престижната класация на Световните ски награди в Кицбюел. За 5-а поредна година бижуто на Пирин получи еквивалентната на „Оскар“ в киното статуетка на червения килим в хотел „Ароса“ в Кицбюел (Австрия), с което се нареди се сред 26-те най-добри дестинации на планетата.

Класацията е основана на онлайн надпревара, която продължи 16 седмици и събра гласове на над 1,6 милиона души от 143 страни. Допитването със сигурност e най-голямото в бранша и едно от най-космополитните, провеждани официално изобщо. Банско бе отличен е конкуренцията на 202 топкурорта от 5 континента, което прави признанието още по-престижно.

„За нас е чест и гордост, че спечелихме класацията! И то в годината, в която има рекорден вот в историята“, заявиха под аплодисментите на висшата класа в гилдията първата дама на концесионера „Юлен“ Мая Христоскова и маркетниг директорът Иван Обрейков. Признанието за Банско бе допълнено от избирането на „Кемпински Гранд Арена“ за най-добър ски хотел у нас. Петзвездният флагман за 4-и път е начело на класацията от 2013-а насам, като единствено миналата година пропусна първото място.

Другите два водещи родни курорта също бяха отличени на церемонията. „Алпин“ (Боровец) е най-добър бутиков ски хотел, а „Вила Гела“ (Пампорово) е хижа №1. Най-добър ски курорт в света за годината пък е Вал Торанс (Франция).

С петото си първо място у нас, Банско се нарежда след едва 9 курорта с пълен комплект награди от петте издание на Световните ски награди. Това поставя  зимния център под Тодорка наред с перли като Кицбюел, Вал Торанс (Франция), Гармиш-Партенкирхен (Германия), Оре (Швеция), Роза Хутор (Русия), Лаакс (Швейцария), Трисил (Норвегия) и Диър Вали (САЩ).

Коментари

Задължително поле