18-годишен български студент е убит в Германия

Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Елчин Сангу е в творчески отпуск

Убивай българи – Калпакчиев е насреща Хелзинкският комитет помогнал за освобождаването на Полфрийман

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Бащата на Полфрийман: Надявам се да се върне колкото се може по-скоро

Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

София ще има детска поликлиника Събират на едно място лекари от различни специалности

Комисията за регулиране на съобщенията също установи нарушения при спирането на програма „Хоризонт”

Обмислят нови акцизи за горивата

Банско получи финансиране за подпорна стена на река Глазне

554 600 лева бяха определени с постановление на Министерски съвет за изграждане на подпорни стени по поречието на река Глазне на територията на град Банско. Решението бе взето след одобрение на отправеното от община Банско искане до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, за финансиране на обект „Изграждане на подпорни стени по двата бряга и укрепване на дъното на р. Глазне през град Банско“.

Предвижда се изграждане на дясна подпорна стена с дължина 262 м и лява с дължина 58 м. Прогнозната сума, необходима за реализиране на проекта е в размер на 792 322 лева с включен ДДС, като се планира строителните дейности да започнат през 2018 година. 237 000 лева ще бъдат допълнени с общински средства.

„Планираме да коригираме и доизградим подпорни стени по поречието на река Глазне, преминаващо през туристическата част на града. Освен с превантивна цел, с изготвения проект ще коригираме коритото на реката и ще освободим терен за изграждането на пътно платно, което да поеме част от трафика към горната част на Банско и планината. Считам, че средствата, които се влагат в превантивни мерки за борба с природните бедствия, се възмездяват стократно в сравнение с щетите, които би причинило едно наводнение. Този проект има още едно предимство – корекцията на подпорните стени ще позволи по-добро градоустройствено планиране в една централна зона на Банско и изграждането на функционална инфраструктура, отговаряща на нуждите на курорта на един следващ етап”, заяви кметът Георги Икономов по повод добрата новина.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.