Банско се обедини, за да спаси живота на 3-годишно момиченце

Банскалии се обединиха около призива на кмета Георги Икономов да се спаси живота на едно 3-годишно ангелче. Мартина Танева била щастливо и безгрижно детенце до преди месец, но при приемането на хапче, то попада в трахеята и изпада в кома.

Мартина е транспортирана за болница Пирогов,но там не успяли да помогнат много. Родителите открили надежда в турска болница. Диагнозата на детето е хидроцефалия, но турските медици казват,че има поне 80% шанс след операцията детето да се оправи.

Интервенцията обаче струва 50 хиляди долара. Детето вече е в блницата. А кметът на Банско Георги Икономов бързо организира кампания за да се съберат парите непосилни за фамилията. Общината ще изпрати още в понеделник 10 хиляди лева. Във фейсбук Икономов призова банскалии за помощ.

"Уважаеми съграждани, един малък ангел се нуждае от нашата помощ и съпричастност! На тригодишната Мартина Танева трябва да бъде извършена животоспасяваща операция в чужбина! Нека всички заедно да помогнем това прекрасно дете да остане между нас и да се радва на живота. Можете да направите вашите дарения по сметка BG96BUIB78371039070002, СИбанк, Катерина Костадинова Танева /Юнчова/". Това написа кметът Икономов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България