Банско се побратимява с любимия балнео курорт на Путин

Кметът на Банско Георги Икономов се запозна с Константин Базаров, кмет на любимия балнео курорт на Путин - Белокуриха. Той се намира в Алтайския край и е известен с лечебния си климат и води.

“По време на деловата ни  среща се договориме  да започнат разговори за побратимяване между двата града, основани на общата им туристическа насоченост", каза Икономов.

Това стана на Международното туристическо изложение за професионалисти “Интурмаркет“ в Москва.

Кметът на Банско Георги Икономов бе част от  делегацията, водена от министъра на туризма, Николина Ангелкова. Форумът се провежда в периода между 10-12 март за 13-а поредна година.

Русия е сред топ пазарите, където наред с добре познатото Черноморие, трябва да рекламираме по-активно и зимните дестинации. Това коментирахме по време на срещата ни с г-н Олег Сафонов - изпълнителният директор на Агенцията по туризъм на Руската федерация. Освен че се включихме в официалното откриване на националния ни щанд, проведохме поредица от срещи с председателя на Уралската туристическа организация Михаил Малцев, както и сенатор Михаил Павлович, представящ Алтайския край. Поканих туристическите представители да посетят Банско, за да се запознаят отблизо с нашите предимства, както и да начертаем конкретни стъпки за популяризиране на курорта ни, коментира още Икономов.

Коментари

Задължително поле