Банско става еко дестинация

Безпрецедентна кампания за опазване на природата предприе водещият ни ски курорт Банско преди новия ски сезон. Всички заведения в зоната под връх Тодорка ще изоставят пластмасовите прибори и консумативи и ще ги заменят със стъклени бутилки, бамбукови сламки и картонени чаши. Новата политика е част от Световната битка с пластмасата, която от тази година е част от практиката на редица големи световни компании.

Надяваме се с това, а също и с изграждането на втори кабинков лифт, да допринесем за по-доброто опазване на природата в региона“ – заяви Иван Обрейков, маркетинг-директор на концесионера на ски зоната „Юлен“.

Очаква се без промяна да останат и цените на картите. Банско въвежда и програма за поощрение на лоялни клиенти – за 4 поредни сезонни карти ще се получава „златни“ карти, а за 6 „платинени“.

Ръководството на ски курорта все още очаква решението на петчленния състав на ВАС за изграждането на втори кабинков лифт.

Не мога да коментирам оставката на вицепремиера Валери Симеонов – продължи Обрейков. - Може би на негово място ще дойде друг, който също ще подкрепя развитието на ските.“

Официалното откриване на предстоящия сезон е на 15 декември, а гост ще е големият австрийски спускач от 90-е години Патрик Ортлиб.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм