Банско с висока оценка от инспекцията на ФИС

Екип на ФИС воден от Петер Гердол, новия рейс директор на стартовете за Световната купа в алпийските ски за жени, инспектира ски зона Банско. Визитата е по повод Световната купа от 25 до 26 януари 2020 в пиринския курорт.

В инспекцията участваха Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и Виктор Гичев, рейс директор на СК в Банско, Георги Попов, отговорник за подтоговката на трасетата, Валентин Стефанов, отговорник на трасетата за СК и др.

От ФИС останаха приятно изненадани от снежната покривка, която има в курорта и през тези дни на юни. Екипът на Петер Гердол инспектира трасетата за спускане и супер-Г, на които ще се проведат стартовете, финална зона, както и хотелите в които ще се настанят състезатели, гости и журналисти. Банско получи отлична оценка за условията, които предлага и за тази световна купа.

Основното предизвикателство е организацията през най-тежкият зимен месец - януари - за първи път в Банско толкова рано, като освен времето организацията по подготовка ще се съобрази и с изключително натовареният период Коледа-Нова Година за ски зоната

Коментари

Задължително поле