На 22 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 22.10.2019

Трима контузени в „Игри на волята“ Славяни отново ще спят в лукс

Фейсбук с нови правила за сигурност за предстоящите президентски избори в САЩ

Путин предлага помощ на Африка без условия

Еди Рама отхвърли искането на опозицията за оставка

Нетаняху върна мандата за съставяне на правителство

Испанската полиция разби банда обирджии, ограбвали домове на футболисти

Руски хакери се маскирали като ирански Атакувани били поне 35 държави, като в 20 нападенията били успешни

Христо Иванов и Атанас Атанасов приемат гаврата на Тома Белев с еврейския народ Лидерите на „Демократична България“ не искат да вземат мерки срещу кандидата им за общински съветник в София

„Пепел от рози“ получи френска награда

Протест пред френското посолство у нас в подкрепа на Северна Македония за ЕС

Вдигат заплатите с ускорени темпове

Колко месеца имам право на обезщетение като безработен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 22 октомври 2019

“Барневерн” и децата Норвегия беше осъдена от ЕСПЧ

Българи са готови да оглавят евро движение за семейството

На 28 и 29 септември 2019 г. в София гражданите и българската улица, а не българската официална дипломация, постави началото на международно движение за защита правата на семейството, оглавявано от българската НПО „Родители обединени за децата“ (РОД). Имаме подкрепата на приятели от Норвегия, Великобритания, Ирландия, Германия, Полша, Австрия. Обикновените истински българи заявиха готовност да оглавят европейско движение за закрила на семейството.

Заявката бе направена с две инициативи – национален протестен митинг на РОД срещу антисемейното законодателство и международна конференция на тема „Социалното отвличане на деца – скритата война срещу семейството“. Инициативите имаха изключително широк международен отзвук. На следващия ден, 29 септември, на международната конференция в София беше констатирано почти пълно сходство между практиката на социалните власти в Европа и нашата страна.

Бе изнесена информация за делото „Лобен срещу Норвегия“ пред Европейския съд по правата на човека. На 12 септември 2019 г., с 12 срещу 3 гласа на Голямото жури на ЕСПЧ, Норвегия е била осъдена за нарушаване на чл.8 от Европейската конвенция за правата на човека – за отказ да реинтегрира отнето от майката дете, след присъждането му от шведския съд.

Делото е пионерско и създава прецедент в областта на семейните отношения, срещу политиката на норвежкия орган за защита правата на детето „Барневерн“ и подобна политика на подобни на българската ДАЗД институции в други европейски страни. Норвежкият адвокат Мариус Рейкера е бил осъждан на 28 дни лишаване от свобода за своята правозащитна дейност в Норвегия, както и други гости на българския форум.

Именно тази Норвегия, чрез Норвежкия финансов механизъм, финансира новата българска политика в областта на социалната дейност и по-специално – новото българско антисемейно законодателство от март 2019 г. Именно тази норвежка антисемейна политика е осъдена от Европейския съд по правата на човека и е задължена да промени своя Закон за закрила на детето. С новото българско законодателство, нашата държава се готви да въвежда политиката „Барневерн“, която Европейският съд вече осъди.

(Със съкращения от фейсбук)

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.