Барокова зала в Берн отвори врати за наши виртуозни изпълнители

В рамките на планираните инициативи за отбелязване на Българското председателство на Съвета на ЕС ДП-Берн организира тържествен концерт за отбелязване Деня на Европа – 9 май. Концертът се състоя снощи в една от най-красивите концертни зали в Берн - Бароковата зала на вила „Метлен“, съобщиха за «Труд» от посолството ни в Берн.

Сред многобройните гости бяха изтъкнати представители на швейцарската общественост, Делегацията на ЕС, дипломатическия корпус, наши сънародници, приятели на България. Специален гост на концерта беше и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в Конфедерация Швейцария, посланик Едуард Мак Мулен.

В поздравлението си в началото на концерта посланик д-р Меглена Плугчиева постави акцент върху Българското председателство на ЕС 2018 г. като възможност за нашата страна не само да играе активна роля при решаването на дневния ред на ЕС, но и да представи своята изключително богата история и култура.

Известните български изпълнители Зорница Иларионова – цигулка, Мария Елена Средева – пиано, Вили Господинова – сопран, Яна Узунова – пиано впечатлиха гостите с виртуозните си изпълнения и с богата палитра от творби на български и европейски композитори.

Специална изненада беше и спонтанното изпълнение на химна на Европа от двете талантливи български деца Минна и Стефани, ученички в музикалното училище в Лозана, което развълнува гостите и придаде допълнителна атмосфера на тържеството.

Гостите имаха възможност да опитат български специалитети и както винаги, да получат информация за България като дестинация с богати възможности за културен и спортен туризъм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа