Баронът на Бундеслигата се завърна

Баронът на Бундеслигата се завърна с гръм и трясък. Късно снощи Ули Хьонес трябваше да бъде избран отново за президент на "Байерн" - друг кандидат на общото събрание просто нямаше. А още на старта финансовият директор Ян-Кристиян Дреезен започна с добрите новини. "Байерн" регистрира рекорден оборот и чиста печалба - 626,8 и 33 милиона евро! През миналата година само печалбата е била "едва" 9,2 милиона.

"Байерн" плува в различна лига в сравнение с конкурентите си в Бундеслигата. Вторият "Борусия" (Дортмунд) има оборот от само 376,3 милиона евро... На събранието големите шефове на "Байерн" гарантираха, че новите пари ще бъдат вложени в мегазвезди, които да подсилят и без това прескъпия състав на Карло Анчелоти.

Изненадващ проблем се появи в деня на общото събрание. "Байерн" има 280 000 членове с право на глас из целия свят и всички са лично поканени. А зала "Ауди Дом" е само за 6000 места. Допълнително бе направена постройка за още 2000. Традиционно обаче на събранията на "Байерн" не се събират повече от 5000 души, но сега се очакваха близо 10 000.

Изборът на Хьонес не се поставяше под съмнение. Преди 987 дни той напусна поста на президент, защото влезе в затвора за укриване на данъци. Президентът бе пуснат по-рано заради добро поведение, а още през януари 2015 година обяви намерението си да се завърне начело на баварците.

"За Ули да бъде в "Байерн" е като човек да има въздух да диша", каза Юп Хайнкес, треньорът, донесъл шампионския требъл през 2013-а. "Аз ще служа на "Байерн", докато мога да дишам", каза Хьонес пред общото събрание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят