„Барса“ праща Ракитич в „Байерн“

Иван Ракитич е на първо място в списъка на „Байерн“ за нови футболисти. Световният вицешампион вече е играл под ръководството на Нико Ковач, когато беше национален селекционер на Хърватия.

Вестник „Мундо Депортиво“ твърди, че „Барселона“ е склонна да се раздели с Ракитич, след като взе Артуро Видал от баварците. Но проблем може да се окаже цената. Ули Хьонес каза, че няма да направи 100-милионен трансфер, докато е шеф на „Байерн“. Ракитич е познато име от Бундеслигата, където направи име в „Шалке“, преди да отиде в „Севиля“, а после и в „Барселона“. Досега баварците още не са направили летен трансфер.

Футболистите на „Байерн“ са поставили ултиматум на Ковач да не продава Джером Боатенг. След като трансферът му в „Манчестър Юнайтед“ пропадна, още има вариант за „Пари Сен Жермен“.

В „Барселона“ разрешиха проблема си с футболистите извън Европейския съюз. Бразилецът Филипе Коутиньо ще получи португалски паспорт още преди първия мач от новия сезон. Така чилиецът Видал ще може да бъде използван от „Барса“. Според правилата на испанската фезерация само трима извън ЕС могат да бъдат картотекирани. Другите проблемни са новите бразилци Артур Мело и Малкъм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят