„Барса“ стреля два пъти по-малко от „Реал“ и „Ливърпул“

Въпреки убедителния старт в Шампионската лига, статистиката показва, че „Барселона“ трудно създава голови положения. Каталунците записаха две победи с обща голова разлика 4:0, но при създадени едва 20 положения. Това показва официалната статистиката на УЕФА след успеха на тима на Ернесто Валверде с 1:0 като гост на „Спортинг“ (Лисабон). Само за справка - „Реал“ (Мадрид), големия съперник на „Барселона“, има на сметката си 43 положения. С най-добър показател пък е „Байерн“ - 45, а „Ливърпул“ е на кота 41. На дъното на класацията са „Селтик“ и „Фейенорд“ с по 15 голови положения.

Успехът на „Барса“ в Лисабон дойде след автогол на бранителя Себастиан Коатес. Историята на турнира показва, че това е първи път, когато испанският колос печели мач с 1:0, а попадението е дело на противников футболист.

Интересното е, че 3 от последните 6 попадения като гост на „Барса“ са автоголове, след като в срещата с „Хирона“ (3:0) Адай и Ирайсос се разписаха в собствените си врати.

В другия мач от групата „Ювентус“ надигра трудно с 2:0 „Олимпиакос“. Героят за „бианконерите“ дойде от резервната скамейка. В 60-ата минута при 0:0 Гонзало Игуаин замени Хуан Куадрадо и 9 минути по-късно дойде попападението. Крайният резултат пък оформи Марио Манджукич.

Легендата на клуба Джанлуиджи Буфон пък стана италианецът с най-много мачове в Шампионската лига – 110.

Досега националът на Италия делеше първата позиция с Паоло Малдини.

„Похвалите трябва да са за Игуаин – обясни стражът след мача. - Той даде отговор на слуховете за своята игра. Щастлив съм, че Игуаин премина през това, защото ни е нужен.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят