Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Защо басейните в Рио жабунясват?

RIO DE JANEIRO, BRAZIL – AUGUST 09: General view of the diving pool at Maria Lenk Aquatics Centre on Day 4 of the Rio 2016 Olympic Games on August 9, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Adam Pretty/Getty Images)

Кризата със зелената вода в Рио взе нова жертва – басейна за водна топка. Цветът шокира телевизионните зрители още във вторник, когато съседният басейн за скокове във вода придоби тъмнозелен отенък. Домакините обявиха, че държат нещата под контрол, но признаха, че проблемът може да обхване и съоръжението, в се провежда турнирът по водна топка. И излязоха прави.

„Вчера следобед имаше внезапно намаляване на алкалността на водата в басейна“, заяви Марио Андрада, говорител на организационния комитет на Рио 2016. „Очевидно е, че хората, които отговарят за поддържането на басейните и извършват проверки, трябва да правят по-интензивни тестове“, добави той.

След „жабунясването“ на стадиона за водна топка домакините увериха, че проблемът е само временен и водата бързо ще придобие натуралния си цвят. Засега обаче това не само не се случва, но бактерията се пренесе и при ватерполистите.

Вчера социалните мрежи се напълниха със снимки, показващи разликата в цветовете на двата басейна, но такава вече почти няма.

От Международната федерация по плувни спортове констатираха, че проблемът е заради липсата на достатъчно химикали в системата, което е променило pH нивата и е предизвикало промяна в цвета на водата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.