Башар Асад: Западът се опитва да установи хегемония над Близкия Изток

Снимка: Архив

Президентът на Сирия Башар ал Асад заяви, че Запада се опитва да установи хегемония над Близкия Изток, а Сирия и Русия „се противопоставят на тези опити“, предаде ТАСС.

Асад направи изявление по време на съвещанието на дипломатическите работници към Министерството на външните работи на Сирия. По неговите думи, „принципната позиция, в защита на интересите и националния суверенитет, която заема Сирия, е станала причина за войната против нея“.

Той подчерта, че „сирийците са заплатили скъпо, за да провалят заговора на Запада и „Братя мюсюлмани“, но цената на съпротивата е по-малка от цената на капитулацията.“

„Битката не е завършена, тя продължава и предлаганите сега хуманитарни инициативи преследват същите цели, които не успяха да изпълнят терористите“, заяви Асад.

Сирия, Русия и Иран „имат голям принос за успешните действия, които води сирийската армия против джихадистите“, отбеляза той.

„Ние се гордеем с тази огромна поддръжка, която ни оказват нашите приятели и братя, в борбата с тероризма“, подчерта Башар Асад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят