Бащата, който заля сина си с бензин и го запали, остава постоянно в ареста

Снимка: Архив

Пловдивският окръжен съд наложи в петък мярка за неотклонение "задържане под стража" по по отношение на 50-годишния Никола Добревски, срещу когото прокуратурата повдигна обвинение за това, че на 27 декември

Деянието е извършено по особено мъчителен начин - бащата полял с бензин сина си и го запалил и само намесата на майката Величка спасила живота на Иван. Той е приет в клиниката по термични изгаряния на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив с над 30% дълбоки изгаряния по цялото тяло, травми по лицето, главата, гърба, ръцете, единия крак и ларинкса и увреждания на дихателната система.

Бащата и синът били безработни и любители на чашката, а до запалването с бензин се стигнало след поредния битов и пиянски скандал между двамата.

Магистратите от Окръжния съд в Пловдив решиха, че са налице предвидените в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо Никола Добревски. За извършеното от него престъпление по чл. 116, ал. 1, т.3 вр. чл. 115, вр. чл.18, ал. 1 от НК, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е автор на извършеното деяние. Съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемият Никола Добревски да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение от "задържане под стража". Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив на 5 януари 2017 г. от 10 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право