Бащата на открития 20-годишен Ивелин: Изгубил се е, 10 дни се лутал в гората

Снимка: БТВ

20-годишният Ивелин Узунов, който беше открит вчера в района на село Пещера след 10 дни в неизвестност, казал, че се е загубил и се е е лутал в бурите. Това обяви бащата на момчето по БТВ. Той не е виждал признаци на депресия у момчето, преди да изчезне.

Ивелин споделил още, че е прекарал 10 дни в гората и не е чувал гласове на други хора.

Ивелин е настанен в болницата в Смолян. Бил е с измързване на крайниците и хипотермия, но ще се възстанови напълно, каза д-р Васил Проданов. Спасил го е факта, че през тези 10 дни в гората е пил вода.

Момчето беше открито вчера от Васил Вълчев, който има имот в село Пещера. Той го забелязал до едно дере и първо помислил, че е починал. После момчета надигнало глава и казало, че е добре. Овчари дали одеяла да го завият, дали му и вода.

Вълчев потърсил място с обхват и се обадил на 112. Той разпознал момчето по снимките, разлепени в Смолян, и кадрите от камера, които е гледал.

Нямам думи, с които да благодаря на този човек, казва бащата на момчето. Велин Узунов разказа още, че вътрешно през цялото време е усещал, че Ивелин е здрав и ще го открият.

Коментари

Задължително поле