Бащата на 16-годишния Иван, убил малката Никол: Мъж с качулка, а не синът ми е убиецът

Мъж с качулка, а не синът ми е убиецът. Той убил момичето, после му дал ножа и казал :"Ти я уби". Това разказа в кулоарите на съда, преди поредното заседание за смъртта на 11-годишната Никол, бащата на обвиняемия - Димитър Иванов.

Според обвинението, на 20-ти август миналата година, 15-годишният тогава Иван намушкал с кухненски нож Никол, в асансьора на блок 108, в жк "Меден рудник". Двамата имали среща, той отишъл да я вземе от центъра и с тролей стигнали до комплекса.

Криминалистите са категорични, че той е извършителят. След като бил разкрит, Иван си признал, че "мушнал" момичето, но не разбрал, че я убил. След това си купил чипс и отишъл да играе.

Състав на Окръжен съд – Бургас в сряда проведе заседание „при закрити врати“ по делото за убийство.

Иван И. е обвиняем за това, че умишлено умъртвил малолетната Н. Й., чрез нанасяне на удар - пробождане с лявата ръка, с остър нож, в областта на дясната част на врата, при което е прерязана вътрешната сънна артерия и е причинена силна кръвозагуба и остра анемия, довела до смъртта й.

Обвиняемият макар и непълнолетен, е разбирал свойството и значението на извършеното от него и е могъл да ръководи постъпките си, коментираха магистратите.

От 20- ти август миналата година, Иван е зад решетките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право