Баща остава в ареста за наркооранжерия

ОДМВР Шумен

Синът под домашен арест

61-годишният Ивелин И., който заедно със сина си поддържал наркооранжерия в бивше предприятие в град Нови пазар, остава в ареста. Апелативен съд – Варна потвърди определение на Шуменския окръжен съд, с което е била наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Мъжът е обвинен в държане с цел разпространение на над 1 кг марихуана и в засяване и отглеждане на растения от вида на конопа в съучастие със сина си.

Растенията били в 345 саксии, разположени в три помещения, оборудвани със специализирана апаратура. При започване на полицейската операция, бащата направил опит да избяга, прескачайки оградата на имота, но бил задържан от служителите на реда.

В автомобила му са намерени 4 200 лева.

29-годишният му син е под домашен арест и не е обжалва мярката си. 

И пред горната инстанция адвокатът на Ивелин оспорил, че той е извършил престъпленията. Помещенията били отдадени под наем и обвиняемият нямал нищо общо с нарколабораторията. Представителят на Апелативната прокуратура обаче обяснил, че става дума за продължителна и планирана дейност по изграждане на оранжерията в условията на конспиративност. Имотът бил посещаван в продължителен период само от бащата и сина, не и от наемателя.

Варненският апелативен съд е намерил за обосновано подозрението, че Ивелин И. е съпричастен с престъпленията. Данни за това се съдържат в писмени и гласни доказателства. И двете деяния са с изключително висока степен на опасност.

Съдът е преценил, че има опасност както от укриване, така и от извършване на престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право