Баща, убил бебето си, застава пред съда

32-годишен мъж, удушил и изхвърлил в дворна тоалетна току що роденото си дете, ще бъде изправен пред съда в Монтана, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Васил Ангелов от крайдунавското село Долно Цибър от 2009 г. живеел на съпружески начала със Силвия Ц. Двамата имали две деца – на 7 и 4 години, а през пролетта на 2015 г., когато живеели в село Игнатово, жената разбрала, че отново е бременна. Двамата с Васил обаче решили да не казват на никого за очакваното дете, на близки и познати те обяснявали напълняването на жената с бъбречни проблеми. Вечерта на 22 юли 2015 г. Васил заварил жена му да ражда в дома им. Бебето се появило на бял свят живо и здраво, и проплакало.

Бащата обаче изнесъл новороденото момиченце на двора, увил го в дреха и започнал да притиска шията му, докато спряло да се движи. Тогава го хвърлил във външната тоалетна. След раждането майката припаднала и мъжът извикал линейка. В ломската болница медиците стабилизирали Силвия, но установили, че току-що е родила. Родителите обаче не давали никаква информация за детето и лекарите информирали полицията за случая.

Криминалистите открили мъртвото бебе в тоалетната, а извършената аутопсия констатирала че детето е била родено жизненоспособно, без аномалии и е умъртвено насилствено. На Васил Ангелов е предявен обвинителен акт, предстои насрочването на първото съдебно заседание. За убийството на новороденото му дете мъжът го грози присъда от 15 до 20 години зад решетките или доживотен затвор.

Коментари

Задължително поле