Бг звезди подаряват абитуриентски балове

Най-новата Мис Плеймейт Маги Бадер, фолк дивата Дебора и личният дизайнер на бижута на 100 Кила Паолина Крушкина инициираха първата по рода си благотворителна кампания „#АзСъмТвоятаДама“, която има за цел да помогне на българи в неравностойно положение с организацията на абитуриентския си бал. В каузата вече се включиха редица популярни личности у нас като „коафьорът на звездите“ Ивайло Колев, моделката Александра Богданска, тв водещият Милен Цветков и „Лудия репортер“ Даниел Петканов.

„#АзСъмТвоятаДама“ стартира преди по-малко от седмица и вече се радва на огромен интерес. За по-малко от 24 часа след началото на кампанията в нея участие взеха над 1500 души. Освен известни личности в благотворителната кауза ще се включат известни фирми за бельо, дрехи и мобилни оператори, както и цял футболен отбор.

„Аз имах невероятен бал, изпълнен с много емоции, но има момичета и момчета, които поради една или друга причина ще си останат вкъщи. Намери ги и им дай своя рокля, обувки, костюм, бъди тяхна дама или кавалер. Аз вече го направих, защото #АзСъмТвоятаДама.

Направи го и ти!“. Това е официалният слоган на благотворителната кауза, идеята за която хрумва на Дебора, Маги и Паолина, след като плеймейтката им споделя намерението си да помогне на своя приятелка, болна от рак, да направи абитуриентския бал на дъщеря си.

„Искам с името и популярността си да привлека вниманието на обществото за проблемите на хората, които не могат да си позволят да празнуват своя абитуриентски бал. Смятам, че който иска да направи добро, винаги може да го направи. Щастлива съм от досегашния успех на кампанията. Дори и не си бяхме представяли, че толкова хора ще проявят желание да участват“, заяви пред „Труд“ Мис Плеймейт 2016 Маги Бадер.

Различното при тази кампания, свързана с абитуриентските балове е, че се даряват не само рокли и костюми, а и чанта, обувки, бижута, аксесоари и други. Бадер и Дебора дори ще бъдат дами на няколко щастливи абитуриенти, като за целта ще предоставят и колите си.

Дизайнерката на бижута Паолина Крушкина пък освен роклята си, ще дари и специално изработени аксесоари за нуждаещите се. „В нашата кампания #АзСъмТвоятаДама всеки може да се включи, без значение какъв е по професия и с какво се занимава. Важното е хората да се обединят в една кауза и да правят добро“, категорична е личната дизайнерка на бижута на 100 кила.

Идеята на кампанията е всеки човек, който иска да помогне, да изпрати снимка на роклята, костюма, аксесоара или на дадения предмет, предназначен за абитуриент в неравностойно положение, както и размера на артикула. #АзСъмТвоятаДама ще продължи до края на април.

 

Певицата Дебора пред „Труд“: Зная какво е да нямаш финансови възможности

 

Фолк дивата Дебора дарява своята бална рокля за над 3000 лева и колата си за кампанията #АзСъмТвоятаДама. Освен това певицата ще бъде дама на няколко младежи от родния й град Видин, тъй като иска да помогне на хората, които нямат възможност да отпразнуват бала си.

„Когато бях ученичка нашето семейство нямаше много финансови възможности. От много млада започнах сама да си изкарвам парите чрез пеене по заведения. Роклята и всички аксесоари за завършването си купих сама със собствени средства и знам колко усилия ми костваше това. Въпреки това аз имах един незабравим бал и искам да помогна на възможно най-много хора, за да могат и те да кажат същото“, заяви пред „Труд“ фолк дивата Дебора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица