БГ-радио раздава награди в Благоевград

Рафи и фенове влизат в казарма

Рафи и хиляди фенове на БГ-радио и българска музика ще влязат в благоевградската казарма на 16 юни. Но не, за да служат, а за да се забавляват . За пета поредна година БГ-радио ще раздава годишните си награди, а това ще стане на огромна сцена, която ще бъде издигната в района на казармата.

На 62 дка площ, кмеството на града строи уникален фестивален център. Там ще има зони за веселие, за отдих и хранене, както и място за палатки. В този нов център ще се състои и фестивалът Франкофоли. А звездите ще дефилират по червен килим. Новият парк , който ще се превърне в огромна музикална сцена , ще се казва „Македония“, разкри кметът Атанас Камбитов.

Преди време общината получи 62 декара от имота от Министерство на отбраната. „На финала сме с дейността си по инфраструктурата там. До 5 юни всички ремонти трябва да приключат, в момента теренът се озеленява. И изпълнители, и зрители ще имат повече пространство, ще им е по-комфортно. Осигурили сме и 2000 паркоместа, каза Камбитов за предстоящите големи музикални събития.

Над 50 хиляди души са гледали миналата година  „Франкофоли“ и шоуто на БГ-радио. „От сега ни е ясно,че легловата база няма да стигне, но в радиус около 40 км.около Благоевград всички хотели ще бъдат запълнени. Миналата година част от гостите останаха гладни,защото се оказа,че заведенията не бяха подготвени за такъв голям наплив на хора. Затова сега сме се погрижили и в самия парк сме изградили места за хранене, каза Камбитов.

Организаторите от БГ Радио обещаха пък много и модерни ефекти  – осветление, звук, мултимедия. Ще се ползват последно поколение видеоекрани.

Певецът Рафи ще е само един от водещите. Организаторите разкриха, че на сцената ще се качат почти всички бивши водещи през тези 15 години, в които се връчват годишните награди на медията. Очакват се гости от чужбина, ще има и премиери на песни, които почти сигурно ще се превърнат в новите български хитове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България