БГ режисьор с награда от Лондон

Веселин Бойдев спечели специалната награда на журито за оригинална кинематография

Лентата представлява трогателна история за двама братя

Българският режисьор Веселин Бойдев получи специалната награда на журито на Международния фестивал в Лондон (BELIFF – Be Epic! London International Film Fest) за късометражния си филм “Дрехи”. Това е дебют на младия талант, който вече получи наградата на “Jameson” на “София филм фест”. Бойдев е режисьор в кукления театър в Пловдив, но активно работи и в киното.

“Дрехи” представлява трогателна история за двама братя, които след смъртта на баща си решават да предадат вече ненужния му гардероб на пункт за събиране на помощи към Червения кръст. Пътят е изпълнен с откровения, но и с почти осезаемото присъствие на духа на бащата. Филмът е гениално заснет в един кадър от един друг Веско - Веселин Христов (”Посоки”, реж. Стефан Командарев).

Филип Аврамов, Димитър Николов, Нели Монеджикова са актьорите, които влизат в ролите на двамата братя и майката. Сценарият също е на Бойдев, а музиката е на Владо Ковачев. Зад целия проект стои една от най-успешните и талантливи продуцентки у нас – Катя Тричкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино