Нетаняху заяви, че ще започне преговори за съставяне на силно ционистко правителство

Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

БГ художник прави изложба на Луната 12 скулптури на Моно Петра ще останат 8 месеца на спътника

Всъщност скулптурите на Моно Петра ще правят компания на тази артинсталация, оставена от астронавтите в мисията Аполо 15. Това е статуя на “падналия астронавт” и табелка с имена.

“Откриването” на първата извънземна артекспозиция ще бъде предавано по цял свят

Манол Петров

Български творец прави първата в историята на човечеството изложба на Луната. Разбира се, гости и откриване на вернисажа на лунната повърхност няма да има. Проектът на Моно Петра предвижда 12 скулптури да бъдат отнесени поставени на естествения земен спътник с редовен полет на военен товарен кораб.

“Скъпи приятели, за мен е огромна чест да ви съобщя, че през пролетта на 2020 г. 12 мои скулптури заминават на мисия до Луната. Това ще е първото разполагане на произведения на изкуството на друго небесно тяло – пише Моно Петра във фейсбук. – Товарен кораб със скулптурите ми ще кацне на неизвестно все още място. Произведенията ще бъдат извадени и разположени на лунната повърхност, където ще останат 8 месеца. Всичко това ще бъде документирано със снимки и видеоматериали.

Чувствам се извънредно горд, невероятно щастлив и доста притеснен – това несъмнено е най-голямото предизвикателство в живота ми на творец и човешко същество.”

Творби, озаглавени “Колело”, “Майка и баща”, заминават в космоса. Това е един артпроект, който иска да пресъздаде как би изглеждало изкуството на Луната. “Всички заинтересовани ще видят как би изглеждало изкуството на Луната. Идеята е да се види как ще се променят творбите ми по време на пътуването и как ще се трансформират,” каза той в интервю пред “България он еър”.

Творецът обясни, че вече преговаря нестандартното събитие да се излъчва на живо в цял свят. “Всички ме сметнаха за луд, но аз им показах, че не съм. Благодаря на медиите за възможността да разкажа за проекта си.”

Моно Петра има множество изложби както в страната, така и в чужбина. Негови картини са продавани на търгове по целия свят. “За себе си открих, че рисуването е единственото, в което съзнанието ми може да бъде насочено изцяло в молитва към Господ. Така рисуването ми се видя най-божественото от всички арт занимания,” пише за себе си авторът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.