Бдителен гражданин издаде дилър с 5,5 кг марихуана (СНИМКИ и ВИДЕО)

Шуменски полицаи стопираха над 16 500 дози

Шуменски полицаи иззеха повече от 5,5 кг. марихуана от 26-годишен мъж след сигнал на бдителен гражданин, който се усъмнил в поведението на непознат шофьор на бензиностанция. При зареждане на гориво на автомагистрала "Хемус" наблюдателният мъж забелязал на предното стъкло на "Опел Астра" със софийска регистрация лепенка, която имитирала полицейски знак. Решил, че водачът на колата може да е измамник, защото бил видимо неспокоен и се оглеждал постоянно. Веднага подал сигнал в полицията с точни данни за колата.

Създадена била светкавична организация и опелът бил засечен в Шумен. На паркинг пред жилищен блок в района на Автогарата бил спрян. Зад волана бил от Д.Е./26 г./, който бил арестуван. При проверка в автомобила е намерена голяма торба с два прозрачни плика с глави суха листна тревна маса с общо тегло около 5,5 кг. При извършения полеви наркотест реагирала на марихуана. Над 16 500 дози не са успели да стигнат до пазара на дрога, уточняват от ОДМВР-Шумен. При последвало претърсване в жилище в шуменското село Царев брод, обитавано от 26-годишния мъж, е открита още 5 грама суха листна тревна маса, електронна везна, 6 хапчета с лого, които предстои да бъдат лабораторно изследвани и сумата от 2 000 лева.

Окръжната прокуратура в Шумен е привлякла Д.Е. като обвиняем за държане на марихуана с цел разпространение. Изяснено е, че дрогата е придобита на различни дати във Варна и Шумен, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна. Предстои да се внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража за дилъра.

Коментари

Задължително поле