Бебе гигант проплака в АГ-болница в Пловдив

майката Джамиле и бебето гигант Денис

Бебе с рекордно тегло от 5,240 килограма и 53 сантиметра височина се роди в най-голямата специализирана АГ-болница в Южна България - "Селена" в Пловдив. Бебето-гигант е кръстено Денис и се е появило на бял свят на 6 март (понеделник) в ръцете на д-р Камен Ямаков.

"Имам над 20-годишен опит, но на такова едро бебе за пръв път попадам. Заради гигантските му размери се наложи да го вадим със секцио. Майката не страда от диабет или други заболявания. Просто родилката и бащата са с по-едра конструкция", съобщи за "Труд" д-р Камен Ямаков, който минава за един от най-добрите акушеро-гинеколози в града под тепетата.

Бебето Денис е трето дете в семейството на 32-годишната Джамиле Айрова и съпруга й Салих, като и другите им две деца са момчета и са се родили с огромни размери. 12-годишният вече Салих, който е кръстен на баща си, се е появил на бял свят, с тегло от 4,200 кг, а 5-годишният Реджеб се е родил с тегло от 5,040 кг.

"Бебето и майката се чувстват много добре, а малкият гигант Денис впечатлява всички с невероятния си апетит", коментира пиарът на АГ-болница "Селена" Ася Дамянова. Майката Джамиле Айрова пък се шегува, че с мъжа си Салих ще продължат опитите за женска рожба, за да има кой да й помага в мъжкото царство, в който се превърнал фамилния им дом в град Сърница на брега на язовир "Доспат".

Денис Айров е новият рекордьор сред бебетата от набор-2017 у нас. Досега рекордът се държеше от юнака Борил Станоев, който се роди в първите дни на януари в болница "Хигия" в Пазарджик с 4,125 кг тегло и 52 см височина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България