Бебе с опасност за живота в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив след сблъсък на влак с лек автомобил

Снимка: Архив

Седеммесечно бебе е с опасност за живота и в момента бере душа в интензивния сектор на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив, където е прието с тежка черепно-мозъчна травма след катастрофа между пътнически влак и лека кола на неохраняем прелез.

Инцидентът е станал в 16.05 часа днес в междугарието Долна махала и Баня по жп линията Карлово-Пловдив. Влакът е ударил неправомерно преминаващ през неохраняем прелез автомобил, като на място е загинала 24-годишната майка на бебето, която била настанена на задната седалка. Жената от ромски произход е родом от Казанлък и живее на семейни начала с мъж от пловдивската Шекер махала, който е бил зад волата на колата ковчег в момента на катастрофата с фатален край. Именно той е виновник за инцидента, тъй като не е спрял на светлинната и звукова сигнализация на жп прелеза и автомобилът му е бил пометен от влака, въпреки че той се е движел с ниска скорост.

От удара колата е отхвръкнала на 20-ина метра, но въпреки това шофьорът се е отървал само с драскотини. Ромът от Шекер махала също е откарал в болницата в Пловдив, където е прегледан, тъй като му прилошало. Няма пострадали пътници от влаковата композиция, но се е наложило всички те да бъдат извозени с автобус до Пловдив.

Това е втори случай със загинали през последните години в междугарието Долна махала - Баня, като в предишния потърпевшите отново бяха от ромски произход, а причината за фаталния инцидент бе същата - несъобразяване със звуковата и светлинна сигнализация при преминаване през неохраняем прелез в района на ромската махала на Горна махала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България