Бегълци от възпитателно училище набили служител на интерната и взломили магазин

Снимка: Архив

Почерпени, хлапетата търсели цигари и пари да си допият

Ученици избягали от възпитателното училище в Завет, след като набили параджията на интерната, а после направили опит да взломят магазин, за да откраднат пари и цигари. М.Г. (14 г.) от Мездра, А.Й. (16 г.) от Бургас и М.А. (17 г.) от Сливен, които били настанени във възпитателното училище в Завет, заради криминални прояви, избягали от интерната вечерта в сряда.

Усетил ги параджията, който опитал да ги спре, но момчетата му се нахвърлили с юмруци и ритници. Зарязали мъжа в двора и изчезнали по улиците на града. Отишли в бистро в Завет, където пили алкохол. Получили спиртните напитки, въпреки очевидната си непълнолетна възраст.

Когато свършили наличните пари, решили да се снабдят с още. За целта отишли в село Веселец. С камък потрошили стъклото на желязна врата на хранителен магазин и пробвали да разбият секретния патрон, но се задействала алармата и те побегнали.

Стопанинът на обекта Х.Р. (44г.) подал сигнал в полицията към 4,15 часа в четвъртък, че има опит за взлом в магазина.

Срещу бегълците от интерната е започнато досъбено производство и за нанасянето на телесна повреда на служителя на възпитателното училище, откъдето са избягали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България