Бедният Сливен изпревари богатия Бургас по годишни такси за паркиране

1 лев за час ще се плаща за паркиране в центъра на Сливен – решиха общинските съветници. Синята зона в Града под Сините камъни ще бъде въведена в най-скоро време. Тарифите за престоя в нея бяха предложени от кмета  Стефан Радев /ГЕРБ/.   Някои от предложените цени предизвикаха реакция, тъй като са по-високи от приетите в по-големия и с развита икономика Бургас.

По тази причина опозицията от БСП настоя месечният абонамент за паркиране без обозначено място да бъде намален от 80 на 50 лева. А живущите в синята зона да плащат вместо по 12, по 5 лева месечно за един автомобил или годишна такса от 60, вместо от 105 лева.  Искането обаче не мина под натиска на управляващите от ГЕРБ и още няколко по-малки партии. Накрая тарифата бе приета от съветниците с 21 срещу 19 гласа.

Така сливенци, които живеят в центъра на града, ще плащат годишна такса от 105 за първи и 210 лева за втори автомобил или два пъти повече, отколкото плащат бургазлии. В морския град, според информацията от интернет-страницата за интегрирания  градски транспорт на община Бургас, годишната такса е 43,20 лева с ДДС за първи и 86,40 лева с ДДС за втори автомобил.  Служебният абонамент в Сливен е 150 лева на месец, като от приетия текст не става ясно дали в тази стойност е включен ДДС, а в Бургас - 200 лева с ДДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони