Ердоган: Турция е приела 3,6 млн. бежанци, Западът трябва да направи същото

Кметът на Благоевград направи първа копка на модерна спортна площадка в СУ „Арсени Костенцев“

Фандъкова: Създаваме четири индустриални зони в София

Правителството закрива почетното консулство в Монако

Самолет на испанските военновъздушни сили се разби в морето край Мурсия, двама са загинали

Община Търговище с нов главен архитект

Завърши ремонтът на виадукта при 37-и километър на магистрала „Хемус“ към София

С камбанен звън Враца посрещна Българския патриарх Неофит (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 18 септември 2019 г.

Мишел Темер заяви, че свалянето на Дилма Русев е било преврат

В село с 8 души възродиха 4 паметника

Община Свищов и УНИЦЕФ ще си сътрудничат по Програмата „Работилница за родители – Да пораснем заедно“ Програмата е универсална и е насочена към родителите на деца до 4 години

България в топ пет с инвестиции по Плана „Юнкер“

Тренировката на Славена Вътова за супер тяло (ВИДЕО)

„Алфа Рисърч“ измери слаба подкрепа за обединение срещу действащи кметове на балотаж

Бедняк откри дебитна карта на боклука, източи 3 668 лв.

Бедняк, който понякога опирал и до кофите за смет, намери изхвърлена дебитна карта на боклука. Невероятният късмет споходил С.Х./62г./ от град Нови пазар и той източил наличните спестявания в размер на 3 668 лв., вместо да дири кой е собственикът. Радостта му обаче траяла няколко дни, докато полицията го открие, защото собственичката на картата на 68 г. подала сигнал, че без да иска я е хвърлила на боклука, а някой дърпа парите.
Пред униформените тя разказала, че по време на коледните празница на гости дошъл синът й и двамата решили да разчистят ненужни вещи от дома й. На закачалката в коридора стояла и стара връхна дреха и жената решила да се раздели и с нея. В джобът обаче била картата плюс листче с ПИН-кода. След два дни, на 28 декември, жената разбрала каква беля са направили. Не е ясно дали е получила съобщение на мобилния телефон, че някой тегли от картата или пък просто са и потрябвали пари, но веднага информирала органите на реда. Полицаите стигнали до мъжа-късметлия. Изяснено било, че той е извършил няколко тегления от различни банкомати на територията на град Нови пазар и съседния Шумен, като размерът на източените пари бил 3 668 лева.
Когато униформените го открили в краен квартал на Нови пазар и му обяснили, че върши финансово престъпление, успял да върне 2000 лв. доброволно. По случая е заведен заявителски материал и случаят ще бъде докладван на окръжна прокуратура в Шумен. Мъжът имал само едно провинение пред закона от 1992 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. „В джоба“, скъпа Цветелина, а не „в джобът“

  2. В Джобът се намирал и ПИН-кодът, а с него и тъпото правило на граматиката, което касае само мъжкия член, защото жените и децата са защитени от закона. Не е важно дали правилно членуваме ПИН-кодът по-важно е да го опазваме и да не си го записваме върху картата, защото, а бе ясно защо.
    тоест ПИН-кода трябва да е в главата.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.