Бедствено положение в Мъглиж заради пропаднал път

Община Мъглиж обяви бедствено положение заради пропадналия след проливните дъждове път Мъглиж-Селце.

Мярката е в сила до 17 ноември. В този период фирма ще работи по възстановяване на пропадналите участъци, но в случай, че след изтичане на срока все още не са приключили ремонтните дейности, той ще бъде удължен, обясни областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов пред "Фокус".

„Много е зле пътят“ - коментира Ранов. Според специалистите има реална опасност от активизиране на свлачища и пропадане на голяма част от пътното платно. Има участъци, в които пътната настилка е напълно разрушена, а на места под асфалта липсва опорна земна маса.

Инж. Ранов поясни, че за преодоляване на ситуацията в момента работят съвместно всички заинтересовани институции на областно и общинско ниво, създава се организация за поставяне на обозначителни знаци и при нужда, временно ще бъде преустановено движението на автомобили през засегнатите участъци.

11 са постоянно живеещите в Селце. В селото има два туристически комплекса. „Няма да бъдат изолирани хората от селото“, каза още областният управител на Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони