Бежанският център в Харманли е под карантина

Снимка: Архив

Бежанският център в Харманли временно ще стане от затворен тип заради опасенията за здравословното състояние на настанените в него мигранти. Това стана ясно по време на брифинг в здравното министерство днес.

От утре чужденците няма да имат право да излизат от обекта, като ще им бъдат направени изследвания. Не е ясно колко време ще продължи карантината.

В Харманли от няколко седмици гражданите имат сериозни притеснения за здравословното състояние на обитателите на центъра. Част от мигрантите имат рани от инфекция по телата си. От здравната инспекция съобщиха за случаи на краста и съмнения за лайшманиоза, а от вчера вече се знае и че в центъра в Харманли е имало и поне един случай на малария.

Днес ръководството на центъра опроверга информациите за опасната лайшманиоза и обяви, че най-често сред мигрантите има гъбични инфекции.

Заради страховете от епидемия, в града вчера се проведе и протест.

/БТВ/

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Защо чужденците са все още в България? Правит, което най-безотговорно ги доведе в България вече го няма, значи неговите ”решения” с цел лично облагодетелстване, също не се приемат, стават невалидни и чужденците си се изпращат по местоживеене да си ги лекуват. На нас ни омръзна да четем по интернет за хора, молещи за помощ за лечение, защото видите ли Българската здрав. каса не ги била покривала, не говорим, че това много често са болни дечица:( До кога ще търпим убийците на България и Българите?

    1. защото план европа 2030 предвижда, че над 100 000 000 имигранти ще са нужни до 2050та…

  2. И нека някой да не мислят, че тези тропични зарази (някои много опасни/смъртоносни) ще поразяват само по- бедното население и обикновените люде с 300-700 лв мес. заплата..Неее, те косят наред..пред БОГА всички сме равни:) верно, че некои паразити мислят, че са по-равни:)))

  3. не харманли! да се пратят в берлин при меркел и да се затвори германията!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.