Бездомници пак предизвикаха пожар в Попово

Полицията издирва собствениците на опожарената двуетажна къща

Бездомници отново предизвикаха пожар в необитаема сграда в Попово, като този път се размина без пострадали хора, но с нанесени сериозни щети.

Пожарът е станал в двуетажна къща в центъра награда към 22,53 часа във вторник. Изгорели са три стаи и 80 кв. м. покрив, а останалите помещения са опушени.

Полицията все още установява чия е собствеността на къщата. Имало данни, че тя се води на имената но хора, които живеели в София. Междувременно е установена причината за пожара, който бил предизвикан от двама бездомници – мъж и жена. Те се самонастанили там и си направили огнище на пода на една от стаите, къде преди това си и сготвили храна.

Струпани около огнището отпадъци се подпалили, докато двойката се унасяла в сън. Двамата за щастие се разбудили и избягали от мястото навреме и не са пострадали.

В къщата нямало нито ток, нито вода и нямало как сами да гасят пожара. Живущи в съседство подали сигнала за огнената стихия.

Двамата несретници, които са причинили огнения инцидент, били в средата на 40-те си години. Преди време били в чужбина, скитали и из България, а сега се завърнали в Попово.

Това е втори такъв пожар за по-малко от седмица в града, след като предния петък друг бездомник, настанил се в недовършен блок, подпалил завивките си и обгорял жестоко. Предполага се, че 37-годишният мъж е заспал със запалена цигара. Падайки, тя затляла по дрехите на мъжа и ги подпалила. Виковете му били чути от хора в съседни сгради.

От полицията в Търговище съобщиха, че пострадалият е транспортиран във Военна болница във Варна. Опасността за живота му не била преминала и бил в тежко състояние. Преди време същият мъж пак се подпалил така и цялото му тяло било със следи от изгаряния.

Коментари

Задължително поле