Безкраен трилър с изчезналата британка на остров Икария

Гръцките власти издирват британка, изчезнала на егейския о-в Икария, след като излязла сутринта да тича и не се върнала.

Полицаи, пожарникари, служители на бреговата охрана и доброволци участват в издирването на 34-годишната жена. Очаква се в издирването да бъде включен и хеликоптер.

Към мястото, където за последен път е ползван мобилния телефон на изчезналата жена, се съсредоточава разследването.

34-годишната астрофизичка е в неизвестност от понеделник сутринта, когато е излязла на джогинг. Неочакваният завой за следователите беше, след като мобилният й телефон звънна. Властите изпратиха два sms, но не получиха отговор. Любопитното е как е засечен сигнал 24 часа по-късно. Разследващите търсят да разберат дали тя или някой друг е отворил телефона на изчезналата жена.

Сигналът по мобилния, разбира се, не е единственото нещо, което усложнява ситуацията. Друг въпросителен са петна от кръв, открити на възглавницата й, за които партньорът й твърди, че е имало кръвотечение от носа. Заедно с други оцветени с кръв тъкани те бяха изпратени на съдебномедицинската експертиза, за да установят дали това, което нейният кипърски партньор твърди, е вярно и дали кървенето от носа е естествено или е в резултат на удар.

Друг факт, който усложнява разследването, са викове, чути от камериерката в хотела предната вечер. Всъщност камериерката е чула двойката да се кара предната вечер. След като влязла да почисти стаята, намерила чаршаф, разстлан на дивана в спалнята, което може да означава, че двойката е спала в отделни стаи.

Според местни медии изчезналата жена се казва Натали Кристофър, която е астрофизик и живее в Кипър.

Партньорът на британката е съобщил за изчезването й. Двамата били на почивка на о-в Икария.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа