Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 февруари 2019

Икономът на Ким пратен във Виетнам Подготвя срещата САЩ-КНДР

Четирима ранени при нападение с нож в Марсилия

Над 700 аптеки в страната няма да работят утре в знак на протест

Затварят за ремонт улица „6-и септември“

Двама кредитори искат фалит на „Евроманган“ Работници настояват за прекратяване на концесията на неработещата мина

Пишат нов вариант на „бонус-малус“ Шефът на КФН Карина Караиванова отива в ЕБВР

Депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова: В края на този мандат възнагражденията на педагозите ще са два пъти по-високи, спрямо 2017 г. В Павликени народният представител посети ДГ „Слънце“, разговаря със земеделски производители

Почетоха паметта на Левски в Сърбия

Румен Радев: Портретите на Левски висят в много кабинети като икони в запусната черква Още ли народната работа стои над всичко или вече просто й казваме политика, попита президентът

Журито на „Мастършеф“ тества хоби-готвачите в нова кухня Шеф Андре Токев, шеф Петър Михалчев и шеф Силвена Роу показаха умения на световна класа

383 случая на агресия срещу медици през 2019 г. Пет са ефективните присъди от 2011 до 2018 г.

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 20 февруари 2019

„Трубадур“ – оригиналът Операта така, както я е написал Верди

Удължават срока за касовите апарати (обзор) Софтуерът за управление на продажбите трябва да бъде подменен до 30 септември

Безплатна забавачка и евтини дърва за огрев осигурява община Чипровци

Средства за подпомагане на деца, млади семейства и възрастни е осигурила и в тазгодишния си бюджет малката планинска община Чипровци, съобщи кметът Пламен Петков.

През 2019 г. 56 малчугани на възраст от 3 до 7 години ще посещават детската градина в балканското градче без родителите им да плащат такси. Сумите ще се превеждат от местната управа.

„От 2016 г. издържаме градината с пари от бюджета и вече трета година се справяме успешно. Това е изключително важно за младите ни семейства. Повечето от тях са с ниски доходи, а ние държим  младите хора да останат в града и да работим заедно за развитието му”, каза Петков.

За справяне с демографсккия срив, обезлюдил селищата в планинския край, общината в Чипровци от няколко години изплаща и по 1000 лева еднократна помощ при раждането на бебе. В началото на зимата местната управа осигурила и дърва за огрев на 1100 къщи.

Трупите са от общинската гора и семействата платили  по 38 лева за кубик, а работниците ги доставили до домовете на хората, сподели градоначалникът. Бюджетът на община Чипровци за 2019 година е 4,7 милиона лв. Средствата са разпределени разумно и ще стигнат за всички важни дейности, заяви Пламен Петков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.