Безплатна първа помощ за велосипеди на три пункта в Пловдив

На интересни нови екстри се радват вече любителите на колоезденето в Пловдив, които ползват 60 км велоалеи в града под тепетата. На три места в централната градска част за тясно удобство и улеснение са монтирани три стойки за безплатна първа помощ в случай на спаднала гума или друг проблем, който нарушава нормалното движение на велосипеда.

Въпросните велоработилници са поставени на улица „Райко Даскалов“ 1 край Римския стадион, на бул. „Шести септември“ 128 и булевард „Марица юг“ 98 и включват помпа за гуми, отвертка, френски ключ и други инструменти, които могат да бъда от полза на жителите и гостите на Пловдив при авария с техния велосипед. През следващата седмица ще бъдат поставени и стикери с инструкции за ползване на инструментите от вело работилниците. Инициативата е на кмета на 85-хилядния район „Централен” Георги Стаменов и е реализирана съвместно с общинска фондация „Пловдив 2019” като част от проекта „Bike Together” под мотото „Следвай зелената линия и нека заедно преоткриваме Пловдив!".

С тази инициатива районният кмет Георги Стаменов подкрепя ползването на алтернативен транспорт в Европейската столица на културата 2019 и един от най-древните градове в Европа. „Град Пловдив увеличава своето население, но с това се увеличава и броят на пътни превозни средства. Имаме предпоставки за ползване на велосипеди от жители и гости на града и трябва да се възползваме в максимална степен от тях“, коментира райкметът Георги Стаменов.

Общинска фондация„Пловдив 2019“ предоставя освен стойките за първа помощ и велокарта, презентираща мрежа от зелени велосипедни маршрути, които преминават през знакови исторически, архитектурни, културни и природни обекти на древния град. В картата фигурират и местата, на които са монтирани новите Pop-Up вело работилници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България