Цветан Цветанов проведе среща с представители на Фондация „Америка за България“

Връщат дело срещу Огнян Стефанов Журналистът взел пари на ръка по поръчка на банкера-беглец Цветан Василев

Евродепутатът Андрей Новаков представи програма A.L.E.C.O. в Благоевград

Спецсъдът реши: Кметицата на „Младост“ остава в ареста Заместничката на Десислава Иванчева – Биляна Петрова и посредникът в схемата Петко Дюлгеров също ще бъдат зад решетките

В Берлин обезвредиха бомбата от Втората световна война

Опашка от ценители на изложба на Вежди в Люксембург Скулптурите са подредени в Галерия 88

Установиха салмонелна инфекция в старозагорска детска градина

И Румъния мести посолството си в Ерусалим Президентът Йоханис не бил информиран

Другият пострадал полицай: Хвръкна ми шапката и започнах да плюя стъкла

Къде ще се срещнат Доналд Тръмп и Ким Чен Ун – вижте вариантите (ИНФОГРАФИКА)

Полицаи от Силистра задържаха трима мъже за извършване на незаконна иманярска дейност

Каракачанов оглави Националния комитет за честване на 1300 години от победата на кан Тервел при Константинопол

Футболен Биг Брадър заради хулиганите

Държавата отделя 25 млн. лева за извънкласни дейности в училищата

Кметовете в Шуменско с денонощни дежурства срещу пожари Заповед с мерки срещу огнени стихии

Безплатни изследвания за туберколоза стартираха от днес в Пловдив

Община Пловдив организира безплатни прегледи с флуорограф за туберкулоза в мобилен кабинет, който ще бъде ситуиран в район “Източен” от днес до 10 март всеки работен ден от понеделник до петък включително в часовете от 10 до 15 часа. Мобилният кабинет ще е локализиран до източната ограда на двора на ДКЦ “Изток” откъм улица “Възход”. След 10 март мобилният кабинет ще смени локализацията си в града под тепетата и ще се премести в район “Северен”, където също ще бъдат извършвани безплатни прегледи.

Изследванията се извършват по програма “Подобряване на устойчивостта на Националната програма по туберкулоза” на Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария и на Министерство на здравеопазването. В нея са предвидени дейности за провеждане на национален флуорографски скрининг за туберкулоза сред групи във висок риск.

Основната цел на туберкулозния контрол е да се намалят случаите с туберкулоза и бързо да се включат на лечение новооткритите пациенти за прекъсване на инфекцията. Масовата флуорография на населението през ХХ век допринесе много за ранното откриване на туберкулозата. През XXI век с внедряването в практиката на цифровата флуорографска техника нараснаха диагностичните възможности на метода и откриването на туберкулозата и други заболявания на белия дроб.

Организаторите на инициативата канят всички желаещи граждани да се възползват от възможността да се прегледат за туберкулоза в мобилния кабинет безплатно в цитирания по-горе период. Цел на изследването е превенция на туберкулозата в Пловдив чрез ранно откриване на случаи с туберкулоза сред групи хора във висок риск и намаляване на случаите чрез своевременно лечение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.