Безработен се опита да убие мъж в монтанско село

Снимка: Архив

Полицаи арестуваха нападателя след гонка и катастрофа

54-годишен мъж е намушкал с нож  жител на монтанско село. Пострадалият е в болница, а нападателят е задържан след преследване с патрулен автомобил, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Кървавата разправа е станала в понеделник  към 14,00 часа в село Громшин, община Бойчиновци. Безработният Начо А. пил заедно с познатия си Любомир Г./58 г./ , но после се скарал с него и го  намушкал с нож в шията, острието стигнало чак до белия дроб на жертвата и го наранило.

Обленият в кръв  мъж е бил транспортиран до болницата в Монтана, където медиците извършили операция  и го стабилизирали. Раненият е настанен в ОАРИЛ, животът му е вън от  опасност, казаха лекарите.

Нападателят е избягал от селото с автомобил "Шкода Фабия", но по-късно същия ден полицаите го открили във врачанското село Ракево и се опитали да го спрат.  Беглецът обаче дал газ и продължил към близкия град Криводол, но там се ударил в ограда и бил заловен,казаха от полицията.  Начо А. е заключен за 24 часа в Районното управление в Монтана.

„Начо преди година беше по София, но се прибра на село, нищо не работи, пие от сутрин до вечер  и на пияна глава става агресивен”, разказаха местни жители.  На местопроизшествието е извършен е оглед и е образувано досъдебно производство за опит за убийство. Според криминалисти срещу Начо А. има сигнал за закана с убийство и на територията на София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право